Syrové hovězí maso smíchané s hromadou koření, hořčice a žloutkem podávané na přesmažené topince? Tak to moment přátelé, naše tatarákové týdny budou probíhat úplně jinak! Připravili jsme pro vás vyladěné menu 4 tatarákových specialit, které posunou vaše smýšlení o této již tradiční hospodské dobrůtce do úplně jiné dimenze.
Již od konce září můžete přijít ochutnat 4 variace tataráků, které jsme pro vás doladili k naprosté dokonalosti. Bohužel (nebo díky bohu?), všechny legendy o divokých Tatarech, kteří skladovali syrové maso pod sedlem koní, kde se rozmělnilo a následně takto konzumovalo byly časem vyvráceny. Tatarský biftek se poprvé objevil začátkem 20.století v kuchyni šéfkuchaře, kde jinde než v gastronomické kolébce Evropy ve Francii. Původně byl podáván se syrovým žloutkem, kaparami, cibulí, dijonskou hořčicí a tatarskou omáčkou, od které následně získal i název. Po více jak stoletém vývoji však můžete ochutnat tataráky z různých druhů mas, obrovskou variací dochucovadel, anebo třeba úplně bez masa. Tak jaké originální recepty budete moct vyzkoušet u nás?
Na prvním místě menu najdete našeho rybího kandidáta. Je jím Sashimi tuňákový tartar, který doplňujeme o sladkou exotickou papayu, sezamový olej, chilli a výhonky affila. K přikusování jsme pro vás vybrali opečenou bruschettu, která mu bude slušet o poznání víc, než klasická olejem nasáklá chlebová topinka.
Trošku blíže naší běžné představě o tataráku se nachází další připravovaný kousek, a to Telecí tartar. Očekávat od něj můžete krémovou chuť žloutkového Zabaionne s whiskey, růžovým pepřem a uzenou solí. Nabrat si jej můžete na máslovou briošku, kterou vám k němu naservírujeme.
Pokud máte rádi hovězí klasiku, určitě zkuste náš Beef Argentina tartare. Pochutnáte si na něm společně s křepelčím vejcem, bordeauxskou hořčicí, šalotkou, lanýžovým olejem a česnekovým chipsem.
Na závěr máme něco pro ty z nás, kteří si s masem úplně netykají, ale rádi by doprovodili své masožravé kamarády a možná vyzkoušeli něco nového. Náš Veggie tartare se skládá z hrášku, baby mrkve a avokáda. Tuto základní zeleninovou směs pro vás ochucujeme kozím sýrem, pistáciovou drobenkou a agávovým sirupem. Pošmáknete si na něm společně s francouzskou bagetkou.
Pokud jsme vás alespoň trošku nalákali, určitě se za námi stavte prozkoumat tuto původně francouzskou specialitu. Svoji rezervaci si vytvořte na našem webu, nebo na telefonu +420 778 545 778. Těšíme se na vás!
Tataráky
Tuňák Sashimi
tartar z tuňáka sashimi, papaya, chilli, sezamový olej, výhonky affila, bruschetta (80 g) 249 Kč
Telecí tartar
telecí tartar, krémový zabbaione s whiskey, růžový pepř, uzená sůl, máslová brioška (80 g) 239 Kč
Beef Argentina tartar
hovězí tartar z Argentínské svíčkové, křepelčí vejce, Bordeauxská hořčice, šalotka, olej z bílého lanýže, česnekový chips (80 g) 259 Kč
Veggie tartar
zeleninový tartar z hrášku, avokáda a baby mrkvičky, kozí sýr, pistáciová drobenka, agávový sirup, francouzská bagetka (80 g) 229 Kč
Rezervace stolu
Rezervaci můžete provést vyplněním formuláře nebo telefonicky na +420 778 545 778.