Správná valentýnský večeře by měla být přehlídkou dokonalého jídla, a troufáme si tvrdit, že v Monte Bú jsme tradičně i letos připravili romantické menu, které přesně toto kritérium splňuje. Vsadili jsme na speciality s dotekem italské kuchyně, takže vás a vaši drahou polovičku čeká cesta středomořskými chutěmi i vůněmi.

Jídla jsme spárovali s výbornými víny za pomoci zkušených sommelierů z KOREK Wines.

Večer zahájíme přípitkem Spiritz Temptation Spritz, svěží kombinací chardonnay a španělských pomerančů. Jemný dotek lyofilizovaných jahod na jazyku vás připraví na celé menu.

Menu začíná malým chuťovým překvapením v podobě Duck Crostino. Jemně zauzené kačeří prsíčko Mulard dokresluje lanýžovou burratu a bruschettu s pažitkovou ricottou. Citronová Maldon sůl doladí každý sousto k dokonalosti.

Vinné párování: Chardonnay, 1685 Chardonnay, Boschendal, Jižní Afrika

Romantická hra chutí pokračuje s Beef & Beetroot Carpaccio. Jemné plátky uruguayské svíčkové se snoubí s marinovanou řepou chioggia. Vše dolaďuje gel z granátového jablka a fíkové balzamiko, které si hrají se sladkými tóny. Parmigiano Reggiano a focaccia s Taggiasca olivami pak předkrmu dodává italský temperament.

Vinné párování: Riesling, Tres Naris Riesling trocken, Mosela, Německo

Pro hlavní chod máte na výběr ze dvou specialit.

1) Argentina Fillet – šťavnatý steak z argentinské svíčkové, podávaný s pečenou středomořskou zeleninou a krémovým demi-glace s růžovým pepřem. Tento pokrm spojuje jednoduchou eleganci a sílu tradičních chutí. Jako vinné párování ochutnáte Merlot, Grand Reserva, Ouhlehla, Nové Bránice.

2) Linguine con Frutti di Mare – lehké linguine di Gragnano plné mořských plodů: krevety, mušle, kalamáry, chobotnice a španělský rak. Rajčatová omáčka s dotekem chilli a cherry rajčátky správně okoření celý večer. Vinné párování je Cortese, Gavi del Comune di Gavi, Marchese Luca Spinola, Toskánsko

Nakonec vás čeká fantastický dezert Mille feuille. Křupavé vrstvy listového těsta se snoubí s malinovým krémem, mascarpone vonícím po madagaskarské vanilce a čerstvým lesním ovocem. Je to dezert, který neodolatelně láká k dalšímu soustu.

Vinné párování: Moscato, Moscato d'Asti, Piemonte, Itálie

I tentokrát doporučujeme rezervovat stůl telefonicky na +420 778 545 778 nebo online.

Přejeme vám nádherný Valentýn a těšíme se na vaši návštěvu.

Valentýnské menu v Monte BúValentýnské menu v Monte BúValentýnské menu v Monte BúValentýnské menu v Monte BúValentýnské menu v Monte BúValentýnské menu v Monte BúValentýnské menu v Monte BúValentýnské menu v Monte Bú

Welcome Drink

  • Spiritz Temptation Spritz
    Spritz z odrůdy chardonnay s extraktem ze španělských pomerančů na ledu, lyofilizované jahody0,1 l


Amuse Bouche

  • Duck Crostino
    Zauzené kačeří prsíčko Mulard, lanýžová burrata, citronová maldonská sůl, bruschetta s pažitkovou ricottou

  • Vinné párování
    Chardonnay
    1685 Chardonnay, Boschendal, Jižní Afrika 0,05 l


Předkrm

  • Beef & Beetroot Carpaccio
    Carpaccio z uruguayské svíčkové, carpaccio z marinované řepy chioggia, gel z granátového jablka s krém z fíkového balzamika, salát bulls blood, Parmigiano Reggiano 24 měsíců, focaccia s Taggiasca olivami

  • Vinné párování
    Riesling
    Tres Naris Riesling, trocken, Weingut Axel Pauly, Mosela, Německo suché 0,05 l


Hlavní chod - maso

  • Argentina Fillet
    Steak z argentinské svíčkové, pečená středomořská zelenina s baby špenátem, krémový demi-glace s růžovým pepřem

  • Vinné párování
    Merlot
    Merlot Grand Reserva, Ouhlehla, Nové Bránice, suché 0,05 l


Hlavní chod - mořské plody

  • Linguine con Frutti di Mare
    Těstoviny linguine di Gragnano, krevety, mušle, kalamáry, chobotnice, španělský rak, rajčatová omáčka, špetka chilli, cherry rajčátka

  • Vinné párování
    Cortese
    Gavi del Comune di Gavi Carlo, DOCG, Marchese Luca Spinola, Toskánsko, suché 0,05 l


Dezert

  • Mille feuille
    Křupavé listové těsto s malinovým krémem, mascarpone s madagaskarskou vanilkou, lesní ovoce

  • Vinné párování
    Moscato
    Moscato d'Asti, DOCG, Azienda Vinicola Palladino, Piemonte, Itálie 0,05 l


CELÉ MENU

  • Cena menu s masem 1250 Kč

  • Cena menu s mořskými plody 1250 Kč

  • Cena vinného párování 490 Kč

Rezervace stolu

Rezervaci můžete provést vyplněním formuláře nebo telefonicky na +420 778 545 778.

Rezervační formulář