Správná valentýnský večeře by měla být přehlídkou dokonalého jídla, a troufáme si tvrdit, že v Monte Bú jsme tradičně i letos připravili romantické menu, které přesně toto kritérium splňuje. Vsadili jsme na speciality s dotekem italské kuchyně, takže vás a vaši drahou polovičku čeká cesta středomořskými chutěmi i vůněmi.
Jídla jsme spárovali s výbornými víny za pomoci zkušených sommelierů z KOREK Wines.
Večer zahájíme přípitkem Spiritz Temptation Spritz, svěží kombinací chardonnay a španělských pomerančů. Jemný dotek lyofilizovaných jahod na jazyku vás připraví na celé menu.
Menu začíná malým chuťovým překvapením v podobě Duck Crostino. Jemně zauzené kačeří prsíčko Mulard dokresluje lanýžovou burratu a bruschettu s pažitkovou ricottou. Citronová Maldon sůl doladí každý sousto k dokonalosti.
Vinné párování: Chardonnay, 1685 Chardonnay, Boschendal, Jižní Afrika
Romantická hra chutí pokračuje s Beef & Beetroot Carpaccio. Jemné plátky uruguayské svíčkové se snoubí s marinovanou řepou chioggia. Vše dolaďuje gel z granátového jablka a fíkové balzamiko, které si hrají se sladkými tóny. Parmigiano Reggiano a focaccia s Taggiasca olivami pak předkrmu dodává italský temperament.
Vinné párování: Riesling, Tres Naris Riesling trocken, Mosela, Německo
Pro hlavní chod máte na výběr ze dvou specialit.
1) Argentina Fillet – šťavnatý steak z argentinské svíčkové, podávaný s pečenou středomořskou zeleninou a krémovým demi-glace s růžovým pepřem. Tento pokrm spojuje jednoduchou eleganci a sílu tradičních chutí. Jako vinné párování ochutnáte Merlot, Grand Reserva, Ouhlehla, Nové Bránice.
2) Linguine con Frutti di Mare – lehké linguine di Gragnano plné mořských plodů: krevety, mušle, kalamáry, chobotnice a španělský rak. Rajčatová omáčka s dotekem chilli a cherry rajčátky správně okoření celý večer. Vinné párování je Cortese, Gavi del Comune di Gavi, Marchese Luca Spinola, Toskánsko
Nakonec vás čeká fantastický dezert Mille feuille. Křupavé vrstvy listového těsta se snoubí s malinovým krémem, mascarpone vonícím po madagaskarské vanilce a čerstvým lesním ovocem. Je to dezert, který neodolatelně láká k dalšímu soustu.
Vinné párování: Moscato, Moscato d'Asti, Piemonte, Itálie
I tentokrát doporučujeme rezervovat stůl telefonicky na +420 778 545 778 nebo online.
Přejeme vám nádherný Valentýn a těšíme se na vaši návštěvu.
Welcome Drink
Spiritz Temptation Spritz
Spritz z odrůdy chardonnay s extraktem ze španělských pomerančů na ledu, lyofilizované jahody0,1 l
Amuse Bouche
Duck Crostino
Zauzené kačeří prsíčko Mulard, lanýžová burrata, citronová maldonská sůl, bruschetta s pažitkovou ricottou
Vinné párování
Chardonnay
1685 Chardonnay, Boschendal, Jižní Afrika 0,05 l
Předkrm
Beef & Beetroot Carpaccio
Carpaccio z uruguayské svíčkové, carpaccio z marinované řepy chioggia, gel z granátového jablka s krém z fíkového balzamika, salát bulls blood, Parmigiano Reggiano 24 měsíců, focaccia s Taggiasca olivami
Vinné párování
Riesling
Tres Naris Riesling, trocken, Weingut Axel Pauly, Mosela, Německo suché 0,05 l
Hlavní chod - maso
Argentina Fillet
Steak z argentinské svíčkové, pečená středomořská zelenina s baby špenátem, krémový demi-glace s růžovým pepřem
Vinné párování
Merlot
Merlot Grand Reserva, Ouhlehla, Nové Bránice, suché 0,05 l
Hlavní chod - mořské plody
Linguine con Frutti di Mare
Těstoviny linguine di Gragnano, krevety, mušle, kalamáry, chobotnice, španělský rak, rajčatová omáčka, špetka chilli, cherry rajčátka
Vinné párování
Cortese
Gavi del Comune di Gavi Carlo, DOCG, Marchese Luca Spinola, Toskánsko, suché 0,05 l
Dezert
Mille feuille
Křupavé listové těsto s malinovým krémem, mascarpone s madagaskarskou vanilkou, lesní ovoce
Vinné párování
Moscato
Moscato d'Asti, DOCG, Azienda Vinicola Palladino, Piemonte, Itálie 0,05 l
CELÉ MENU
Cena menu s masem 1250 Kč
Cena menu s mořskými plody 1250 Kč
Cena vinného párování 490 Kč
Rezervace stolu
Rezervaci můžete provést vyplněním formuláře nebo telefonicky na +420 778 545 778.